top of page

Biomicroneedling

Naturlig behandling for aldringstegn, akne, pigmenteing og hudforbedring

Revolusjonerende ny behandling med 100 % naturlige Spongilla Spicules (en ferskvannssvamp) som masseres inn i huden og skaper 3 000 000 mikrokanaler som utløser en sårhelingskaskade i dermis.  Serien består av 3 ulike behandlinger tilpasset ulike hudutfordringer

Cryo Klinikken Biomicroneedling SQT_edited.jpg

Hva er Biomicroneedling?

Oppdag det fantastiske potensialet i svampnålene fra en ferskvannssvamp. Mikronålene fra svampen gjør underverker ved å stimulere hudens sårhelingsrespons. De er 100 % naturlige og trygge å bruke på de fleste hudtyper og hudtilstander.

3-5 millioner mikrokanaler skapes i huden i løpet av 5 minutter og huden fortsetter å stimuleres i opptil 72 timer etter behandlingen. Svampesnålene inneholder mineraler og næringsstoffer som tilføres huden under behandlingen. Den forbedrer også effekten av aktuelle hudpleieprodukter ved å øke absorpsjonen av dem med opptil 3000 %.

SQT Bio-Microneedling kan behandle mange hudproblemer som akne, aknearr, pigmentering, melasma, store porer, aldringstegn, ujevn hudtone, solskader, matt, tørr og fet hud. Behandlingen avsluttes med en sheet mask for å fremskynde helingsprosessen og øke elastin- og kollagenproduksjonen.

Behandlinger

Denne formen for microneedling gir ingen blødninger, trenger ingen bedøvelse og medfører ikke skade i huden.

 

Ferskvannssvampen som brukes i produksjonen inneholder små "fiberpigger" av silikat som utnyttes som biomicroneedling. Produktene påføres / klappes / trykkes inn i huden, og fiberpiggene utfører en biomicroneedling effekt som bringer virkestoffene dypt ned i huden.

Under behandlingen kjenner kunden det prikker og stikker fra biomicronålene. Etter behandlingen vil den samme lette stikkfølelsen fortsette å være til stede når man tar på huden eller for eksempel påfører sin egen hudrutine. Alt dette er normalt, og nettopp årsaken til at behandlingen er så effektiv.

SQT Cryo klinikken.jpg

Normale reaksjoner på behandlingen

Det er store individuelle variasjoner i reaksjonene etter behandling med biomicroneedling.

 • Rødhet: De fleste vil ha litt rødme / rødhet i 1-2 dager. Dette er en normal reaksjon på at døde hudceller omsettes i huden.

 • Tørrhet: Huden vil være relativt tørr i noen dager fordi huden fornyer seg, i denne tiden trenger huden å få tilført ekstra fuktighet og næring. 

 • Kløe: Kløe er et tegn på dårlig kvalitet i den opprinnelige huden som har fått behandling. Huden har ikke klart å kvitte seg med urenheter raskt nok. Med Biomicroneedling fjernes urenheter og fornyer cellene raskere. Produksjon av nye hudceller gir også kløe. Klappe på huden med rent vann i stedet for å klø eller gni huden med hendene.

 • Flassing: Behandlingen får gammel keratinløs hud og eventuelt andre problemer i ytterhuden til å hope seg opp. Dette fører til fornyelser og økt omsetning i stratum corneum (hornlaget). Hos noen oppleves dette som en peelende effekt.

 • Akne og lignende hevelser i huden: For personer med akne eller for eksempel lukkede pustler og papler, vil huden kunne avstøte dette rundt den tredje dagen. Dette er helt normalt.

F__R_ETTER_BILDE_2_BEAUTY_SETT_SAMLET_.jpg

Før og etter behandling

Ferskvannssvampen som brukes i produksjonen inneholder små fiberpigger som utnyttes som biomicroneedling i en rekke kosmetiske produkter. Produktene påføres / masseres inn i huden og fiberpiggene utfører en biomicroneedling effekt som bringer virkestoffene dypt ned i huden.

Det kosmetiske produktet masseres inn i huden. På bare 5 minutter vil over 3 millioner mikronåler av silikat nå ned til Dermis-laget i huden og ta med seg virkestoffene fra kremen.

Denne formen for biomicroneedling gir ingen blødninger, trenger ingen bedøvelse og medfører ikke skade i huden. Syklusen med den kontinuerlige utbyttingen av hud forkortes fra 28 til bare 7 dager. Dette gir en naturlig, sikker og effektiv fysisk foryngelse. Det er ingen økt risiko for infeksjoner. Produktene inneholder ikke syre eller andre virkestoffer som kan skade huden.

Peeling og flassing kan oppleves i varierende grad avhengig av hvor dypt hudterapeuten jobber med massering. 

Silikatfibrene vil ikke bli tatt opp i kroppen. Silikatfiber er et mineral kroppen ikke kan absorbere. De vil følge med opp mot hudoverflaten igjen når huden fornyer seg, og falle av sammen med Stratum Corneum (hornlaget) som en del av den naturlige fornyelsen av huden hele tiden. 

FØR- OG ETTERBILDER MED RESURFACING REPAIR SETT (ACNE) OG REVITALIZING BEAUTY SETT (AVANSERT ANSIKTSBEHANDLING)
Bildene er tatt etter behandling med Resurfacing Repair Set og Revitalizing Beauty Set. Forvent like gode- eller bedre resultater etter behandling med Anti-Aging Rejuvenation Set

F__R_ETTER_BILDE_2_REPAIR_SETT_SAMLET_WIDTH_850.jpg

Vanlige spørsmål

Bio Microneedling Cryo Klinikken SQT.jpg

Kan jeg bruke biomicroneedling på sensitiv hud?

Ja, du kan bruke biomicroneedling på sensitiv hud, så lenge huden ikke er allergisk mot fiberpiggene av silikat. Noe som er svært uvanlig. Produktet forårsaker ikke i seg selv hudallergi, tvert i mot gjør det huden sunnere og sterkere. Men det anbefales ikke til personer med ekstremt tynn hud som har betydelig redusert volum. Eksempel: Enkelte i svært høy alder, eller etter lang tids bruk med lokale steroider. 

Hvor lang tid tar det før jeg opplever bedring etter biomicroneedling?

Det varierer etter hvilket hudproblem det brukes mot. Generelt vil vanlige / lette hudproblemer som akne og gule kviser kreve 1-2 behandlinger (sett), mens mer moderate problemer som krever oppstramming av huden vil kreve 3-4 behandlinger (sett). Mer alvorlige problemer som rynker og store porer og skader i huden vil kreve minst 4 behandlinger (sett).

Kan behandling med spongilla spiculer brukes sammen med andre hudprodukter?

Du kan bruke ikke-irriterende produkter for hudplager sammen med biomicroneedling produkter fordi microneedlingen åpner opp kanaler i huden slik at andre hudprodukter trenger dypere ned og virker enda bedre. Vi anbefaler skånsomme rensere og hyaluronsyreprodukter med lav molekylvekt like etter behandlingen og i ukene etterpå.

Er biomicroneedling trygg for gravide kvinner eller kvinner som ammer? SVAR: Ja egentlig, men vi anbefaler likevel at man spør fastlegen sin før man gjør en slik behandling fordi man kan være ekstra mottakelig for uønskede bivirkninger den tiden man er gravid eller ammer. I utgangspunktet kan de være greit å vente.

Vil alle få peeling og vil peeling sikre et godt resultat?

I studier av produkter med biomicroneedling blant over 1000 brukere svarte 26% at de fikk peeling etter 1 behandling. 63% etter to, 79% etter tre og hele 90% etter 4 behandlinger. Graden av peeling er avhengig av hvor kraftig og lenge det er blitt massert og individuelle variasjoner i hudtype. Peeling foregår altså i forskjellige grader, der det er kraftigst peeling kan man se at huden åpenbart skaller av. Mindre peeling kan også foregå, selv om man ikke ser noe, men da er den klart svakere. 

Hvilke personer bør ikke gjøre behandling med biomicroneedling?

I hovedsak bør man ikke gi behandlingen til personer med autoimmune sykdommer, moderat- til alvorlige hjertesykdommer, sykdommer i skjoldbruskkjertelen (thyroidea) eller personer som ikke tåler traumatiserende hudbehandling. Det anbefales ikke biomicroneedling til personer med allergiske hudsykdommer i ansiktet.

 • Biomicroneedling må vente i minst 1 måned etter    følgende hudbehandlinger: 

  •     Micro Fractional Laser

  •     Laser Resufacing

  •     Thermacool

  •     Botox

  •     Hyaluronsyre / fillers

  •     Picosecond Lasers

  •     Kjemiske Peels med ablasjonseffekt

  •     Tradisjonell microneedling med nål / redskap

 • Unngå sol etter behandlingen, og reduser eksponeringen for UV-lys mest mulig. Bruk solbeskyttelse med høy faktor.

Bio Microneedling Cryo Klinikken.png
bottom of page